" امروز    شنبه , ۱۳،شهريور،۱۳۸۹   Saturday , 04،September،2010  - 

زندگی دو گانه "سامرست موام" چاپ پست الکترونیکی
سه شنبه ، 5 مرداد 1389 ، 01:55
شماره:4453

تصویری از سامرست موامفرهنگخانه: مقارن با سال اول چاپ "زندگی نامه موام" اثر "روبین موام" روزنامه نگار انگلیسی به نام "هستینگ"پس از  مصاحبه ای با دختر "موام" مدعی شد که این کتاب سراسر کذب محض است .

لیلا دوانی خبرنگار بین الملل فرهنگخانه:در سال ۱۹۶۲ "روبین"برادرزاده "سامرست موام"که خود نیز داستان نویس بود،با پیشنهادی ۵۰ هزار دلاری از سوی "ویکتور وبرایت"رئیس انتشارات "وبرایت" برای نوشتن زندگی خصوصی "موام" روبرو شد.وی همان زمان در باره این کار گفت:"من از نظر مالی در موقعیت بدی نیستم که مجبور به انجام این کار برای گذران زندگی باشم اما این پیشنهادی است که هرگز یک انسان عاقل آن را رد نمی کند."

روبین  مدعی شده  با خود "موام" تماس گرفته و از وی کمک خواسته است و "موام " هم از این کار استقبال کرده و بخش عظیمی از دست نوشته ها،نامه ها و حتی صداهای ضبط شده خود را در اختیار او قرار داده است اما پس از گذشت سالها از نزدیک به نیم قرن از انتشار این اثر خود وی در اثر جدیدش "فرار از سایه" که به تازگی در نیو یورک انتشار یافته مدعی شده است این کتاب سراسر دروغ است و فقط بخش کوچکی از زندگی واقعی  "موام" را انعکاس داده است.

"روبین موام"در کتابش مدعی شده بود که "سامرست موام" از زندگی خانوادگی خود با همسرش متنفر است و از قول "موام" نوشته بود"وقتی پس از پایان جنگ جهانی همسرم مرد،حس کردم از مرگ او بیشتر از پایان جنگ خوشحالم."وی در بخشی که به کودکی "موام" اختصاص دارد می گوید:"زندگی من در کودکی بسیار سخت بود،اگرچه با عمه و شوهر عمه ام در لندن زندگی می کردم اما همیشه احساس یک یتیم خیابانی را داشتم که از هر نوع محبتی محروم است."

روبین  مدعی شده  با خود "موام" تماس گرفته و از وی کمک خواسته است و "موام " هم از این کار استقبال کرده و بخش عظیمی از دست نوشته ها،نامه ها و حتی صداهای ضبط شده خود را در اختیار او قرار داده است اما پس از گذشت سالها از نزدیک به نیم قرن از انتشار این اثر خود وی در اثر جدیدش "فرار از سایه" که به تازگی در نیو یورک انتشار یافته مدعی شده است این کتاب سراسر دروغ است و فقط بخش کوچکی از زندگی واقعی  "موام" را انعکاس داده است.

گفته می شود مهمترین بخش زندگی موام دوران کارش  در بیمارستانی در لندن بوده و بیشتر ایده داستانها و نمایش نامه هایش را از پزشکان و بیماران و نحوه زندگی آنها گرفته است "روبین" در بخش دیگری از کتاب می گوید:"در مدتی که در بیمارستان سنت توماس مشغول به فعالیت بودم، فهمیدم که بزرگترین هنر پزشکان دیدن زجر کشیدن دیگران است."

در این کتاب آمده است:"در ۹۰ سالگی عمو روزی سرش را در دست گرفت و گفت "من شکست خورده ام،من در تمام زندگی ام شکست خورده ام،در این سن دقیقا در نقطه ای هستم که در ۱۷ سالگی بودم.تمام زندگی من جهنمی بیش نبوده است.

"ویلیام سامرست موام"داستان نویس و نمایش نامه نویس مشهور انگلیسی بود که در ۲۵ ژانویه ۱۸۷۴ در پاریس به دنیا آمد،پدر ش که کارمند سفارت انگلستان در پاریس بود ، وقتی "سامرست "۱۰ ساله بود فوت کرد .او برای زندگی به لندن نزد عمه و شوهر عمه اش رفت  و در دوران دانشگاه در رشته پزشکی به تحصیل پرداخت.

"موام" در طول ۹۱ سال زندگی نزدیک به ۱۰۰ رمان،نمایش نامه و داستان کوتاه نوشت و از بهترین نمایش نامه نویسان جهان به شمار می رود.بر اساس کتاب "زندگی نامه موام"  او بارها سعی کرد که مانند برادرش "هنری" خود کشی کند اما نتوانست موفق شود و همواره به برادر زاده اش می گفت :"اگر به عبادت اعتقاد داری هر شب دعا کن که من فردا صبح از رختخوابم برنخیزم." و بالاخره این دعا در ۱۶ دسامبر ۱۹۶۵ مستجاب شد.

نظر شما

Security code
دوباره سازی کد

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #b487c5 #af8cb4 #3ac3c6